Kaju Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kaju Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Sosu, kaju fıstığının öğütülmesi ile hazırlanan lezzetli bir sostur. Acı ve tatlı olarak hazırlanabilen sos, değişik baharatlar eklenerek, cips için dip sos olarak ya da et yemeklerinin yanında veya salata sosu olarak da kullanılabilir.

Kaju sosu için malzemeler
  • 1 su bardağı kaju fıstık
  • 1 adet orta boy olgun avokado
  • 1 adet kırmızı kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşilbiber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, köri
  • Bir miktar zeytinyağı
Kaju sosu nasıl yapılır?

Bir mikser içerisine, bir adet avokado ayıklanıp atılır içine kaju fıstıkları, kabuğu soyulmuş domates, çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil biber, ayıklanmış kuru soğan, ayıklanan sarımsaklar ve baharatlar eklenerek hızlı devirde beş altı dakika karıştırılır. Gerekirse içine bir miktar zeytinyağı eklenerek kıvamı inceltilebilir. Servise hazırdır.

Yemek veya Salata İçin Kaju Sosu

Malzemeleri
  • 1 su bardağı kavrulmamış kaju fıstığı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dere otu
  • Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane
Kaju Sosu Nasıl Yapılır?

Bir mikser içine kaju fıstıkları, ayıklanan maydanoz ve dere otu, ayıklanan soğan ve sarımsaklar, atılarak hızlı devirde dört beş dakika çekilir. Bir kâseye alınır ve baharatlar ile tuz eklenerek karıştırılır ve isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaju Kaç Kalori?

Kaju Kaç Kalori?

Kaju Baharatı Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Baharatı Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Peyniri Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kaju Tohumu Türleri ve Özellikleri

Çiğ Kaju Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Çiğ Kaju Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?