Kaju Sosu Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kaju Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Sosu

Kaju sosu, kaju fıstığının öğütülmesi ile hazırlanan lezzetli ve çok yönlü bir sostur. Hem acı hem de tatlı olarak hazırlanabilir ve çeşitli baharatlar eklenerek zenginleştirilebilir. Cips için dip sos olarak, et yemeklerinin yanında veya salata sosu olarak kullanılabilir.

Kaju Sosu İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaju fıstığı
  • 1 adet orta boy olgun avokado
  • 1 adet kırmızı kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, köri
  • Bir miktar zeytinyağı

Kaju Sosu Nasıl Yapılır?

Bir mikser içerisine bir adet avokado ayıklanıp atılır. İçine kaju fıstıkları, kabuğu soyulmuş domates, çekirdeklerinden ayıklanmış yeşil biber, ayıklanmış kuru soğan, ayıklanan sarımsaklar ve baharatlar eklenerek hızlı devirde beş altı dakika karıştırılır. Gerekirse içine bir miktar zeytinyağı eklenerek kıvamı inceltilebilir. Servise hazırdır.

Yemek veya Salata İçin Kaju Sosu

Malzemeler

  • 1 su bardağı kavrulmamış kaju fıstığı
  • 1 demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • Tuz, karabiber, kimyon, kuru nane

Kaju Sosu Nasıl Yapılır?

Bir mikser içine kaju fıstıkları, ayıklanan maydanoz ve dereotu, ayıklanan soğan ve sarımsaklar atılarak hızlı devirde dört beş dakika çekilir. Bir kaseye alınır ve baharatlar ile tuz eklenerek karıştırılır ve isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaju Besin Değeri?

Kaju Besin Değeri?

Kaju Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kaju Tohumu Türleri ve Özellikleri

Kaju Fıstığının Faydaları?

Kaju Fıstığının Faydaları?

Kaju Fıstığı Kalori?

Kaju Fıstığı Kalori?

Kaju Fidanı Türleri ve Özellikleri

Kaju Fidanı Türleri ve Özellikleri