Kaju Çerezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Kaju Çerezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaju çerezi; olarak bilinen kaju bitkisi ilk olarak Brezilya tarafından dünyaya tanıtılmıştır. Kaju çerezi, kaju bitkisinin meyvesidir. Bu bitkinin meyvesi tuzlanarak ve kavrularak çerez haline getirilmiştir. Kaju çerezi lezzet olarak dünya tarafından oldukça büyük beğeni kazanmıştır. Hemen hemen tüm çerezcilerde bulunan kaju çerezi ülkemizdede oldukça beğenilmektedir. Kaju çerezinin vücut sağlığına etkisi oldukça fazladır. Fakat yağ ve kalori oranı yüksektir bu nedenle dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Kaju çerezi fazla kilo problemi olmayan kişilerde günde 1 avuç tüketilmesinde bir zarar görülmez. Fazla kilo problemi yaşayan ve diyette olan kişilerin fazlaca kaju çerezi tüketmesi önerilmez. Diyette olan kişiler kaju çerezini 6 ya da 7 tanenin üzerine çıkmadan tüketmelerinde fayda vardır. Kaju çerezinin besin değeri oldukça yüksektir. Kaju çerezi B1 vitamini, E vitamini, potasyum, magnezyum, fosfor mineralleri açısından zengin olan bir yemiş türüdür. Kalori ve yağ içeriği fazla olduğundan aşırı tüketmekten kaçınılmalıdır. Kaju çerezi aşırı tüketildiğinde yüzde ve vücutta sivilcelenmeler başlayabilir. Bunun yanı sıra vücutta kilo alımı da başlayacaktır. Kaju çerezinin kavrulmuş olması ve tuz içermesi de kilo alımını tetiklemektedir. Kaju çerezi, Hint fıstığı olarak da anılmaktadır. Bunun sebebi kaju üretimini dünyada en çok Hindistan'ın yapmasıdır. Kaju çerezi, kaju bitkisinden çıkartılarak işlenir ve çerez haline getirilir. Vitamin ve mineral içermenin yanı sıra omega 6 vitaminini de taşımaktadır. Kajunun kanser önleyici etkisi de bulunmaktadır. Dozunda kaju çerezi tüketmek çocuklarda ve ergenlik döneminde tüketildiği takdirde kemiklerin düzgün ve sağlam gelişmesine sebep olmaktadır. Kaju çerezinin zengin olduğu değerlerden biri de içerdiği antioksidandır. Kaju çerezinde veya başka bir besinde antioksidan bulunması o besinin tüm vücuda olumlu yönde etki ettiği bilinmektedir.

Kaju çerezi günde 1 avuç yenildiğinde vücuda sağlayacağı faydalar
  • İçerdiği potasyum yüksek tansiyonu düşürme özelliğine sahiptir
  • Kas ve doku gevşemesine fayda sağlayarak sinir sistemine iyi gelmektedir.
  • Kalp hastalıklarına iyi gelir
  • İçeriğinde antioksidan barındırdığı için vücuda genel olarak sağlık kazandırır
  • Kişinin vücudunda şeker hastalığının gelişmesini engeller
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Dişlere ve diş etlerine faydalıdır. İçerdiği kalsiyum dişlerin geç çürümesini sağlamaktadır
  • Özellikle gebelik dönemindeki kadınların demir takviyesi için fayda sağlamaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaju Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Editörün Seçtiği

Kaju Besin Değeri?

Kaju Besin Değeri?

İlginizi Çekebilir

Kaju Kaç Kalori?

Kaju Kaç Kalori?

Kaju Nasıl Yetişir?

Kaju Nasıl Yetişir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaju Fıstığı Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kaju Fıstığı Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kaju Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kaju Ağacı Türleri ve Özellikleri

Kaju Fidanı Türleri ve Özellikleri

Kaju Fidanı Türleri ve Özellikleri

Kaju Üzümü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaju Üzümü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaju Elması Türleri ve Özellikleri

Kaju Elması Türleri ve Özellikleri