Kaju Baharatı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kaju Baharatı Tarifi ve Malzemeleri

Kaju Baharatı, son günlerde birçok mutfakta, yemekte karşımıza çıkan yeni bir lezzet. Özellikle tavuk ve patates yemeklerine yakışıyor. Ancak balık ve et yemeklerinde de lezzet şöleni yaşatıyor. Güney Amerika'nın Louisiana bölgesinde bulunan etnik bir gruba ait olan kaju ismi, özel mutfak zevkleri sayesinde adını pek kısa zamanda duyurmuştur. Amerika'da sevilerek tüketilen bu baharatın tadı köriye benzemektedir. Et yemeklerinde kullanırken öncesinde eti kaju baharatı ile marine etmemezi yeterli olacaktır. Salatalarda da tuz gibi yeterli ölçüde dökersek aradığımız farklı tadı oluşturabiliriz. Piyasada hazır bir karışım halinde süper marketlerden satın alınabilen kaju baharatını evde kendimiz de hazırlayabiliriz. Malzemeler sanılanın aksine kolaylıkla aktarlardan temin edilebilir.

Kaju Baharatı Malzemeleri
  • Yarım çay kaşığı kuru kekik
  • İki çay kaşığı mercan köşk
  • Bir çay kaşığı granül sarımsak
  • Bir çay kaşığı granül soğan
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı acı kırmızı biber
  • Bir buçuk çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • Bir yemek kaşığı kurutulmuş fesleğen
  • Bir yemek kaşığı zerdeçal
  • Bir yemek kaşığı kimyon
Kaju Baharatı Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeleri geniş bir kabın içine koyup karıştırıyoruz. Ağzını sıkıca kapatabileceğimiz kavanoza koyduktan sonra buzdolabında saklayabiliriz. Ayrıca ölçüleri arttırarak daha fazla kaju baharatı elde edebiliriz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiğ Kaju Kaç Kalori?

Çiğ Kaju Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Kaju Nasıl Yetişir?

Kaju Nasıl Yetişir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kaju Çerezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaju Çerezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kaju Fıstığının Faydaları?

Kaju Fıstığının Faydaları?

Kaju Cevizi Türleri ve Özellikleri

Kaju Cevizi Türleri ve Özellikleri

Kaju Besin Değeri?

Kaju Besin Değeri?

Kaju Kaç Kalori?

Kaju Kaç Kalori?